A Liszt Fesztivál - Ahogy fellépő művészeink látják - Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész házaspár

HU EN

A Liszt Fesztivál - Ahogy fellépő művészeink látják - Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész házaspár

A Gödöllői Királyi Kastély az elmúlt 300 évben nemcsak a magyar és európai történelem fontos helyszíne, de a művészetek és azok legjelesebb képviselőinek természetes közege. Az immár XXII. Liszt Fesztivál alkalmából rendszeresen visszatérő fellépőinket kérdeztük itt szerzett élményeikről, illetve az ez évi műsorukról..
A Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész házaspár is rendszeres szereplője a minden év októberében megrendezésre kerülő fesztiválnak.
 

Számotokra milyen érzés a kastély falai között fellépni? 

Várjon Dénes:
Már sokadik alkalommal lépünk fel a Gödöllői Liszt Fesztiválon, amire idén is nagyon készülünk. Kedves családi programként is szerettünk Gödöllőre menni, mint egyszerű látogató. Azt is mondhatnám, hogy szinte „haza megyünk”, hiszen otthonunkhoz képest itt van a szomszédban. 
A Gödöllői Liszt Fesztiválnak különlegesen igényes a műsora, fantasztikus az épület és a Díszterem atmoszférája, csodálatos a közönsége. Különleges élmény a fesztivál Bechstein zongoráján játszani, ami egyben a fesztivál egyik különlegességét is mutatja, mivel a legtöbb koncertteremben Steinway zongorát hallhatunk.  A Díszterem akusztikája és ez a kiváló Bechstein modell páratlan élményt nyújt.

Simon Izabella:

A fesztivállal kapcsolatban fontosnak tartom megjegyezni, hogy Gödöllő bár nagyon közel van Budapesthez, mégis „vidéken” van. Ilyen módon a vidék fontossága is hangsúlyosan megjelenik, ahol a Gödöllői Királyi Kastélyban egy ilyen fantasztikus fesztivál kerül megrendezésre, Szilasi Alex művészeti igazgató vezetésével. 
 

Kérem, mondjatok néhány gondolatot az idei műsorválasztásról.


Simon Izabella: 

Idén Mahler 1. Szimfóniáját fogjuk játszani, ami számunkra talán az egyik legizgalmasabb darab, amit eddig négy kézre megtanultunk 

Várjon Dénes:

A művel való találkozásunk történetéhez hozzátartozik, hogy néhány évvel ezelőtt Fisher Iván a Brugge városában megrendezett Mahler sorozat apropóján kért fel minket az egyik szimfónia megtanulására. Mi a számunkra oly régóta kedves elsőt választottuk, Bruno Walter átiratában.

Partnereink

Bechstein